Pontosidő

Növekedett a békéltetés iránti igény Pest megyében

Értesítjük a honlapunkat látogatókat, hogy Pest megyében növekedett a békéltetést, mint alternatív vitarendezési lehetőséget igénybe vevők száma. A Pest Megyei Békéltető Testület

2016-ban

Bővebben...

Fogyasztóvédelmi intézményrendszer átalakulása

Forrás: ORIGO  2017. január 12. csütörtök 

NFM: közelebb kerül az emberekhez a fogyasztóvédelem

MTI

A 2017. január 1-jén átalakult intézményi rendszerben a fogyasztóvédelem közelebb kerül az emberekhez, mivel a lakóhelyhez legközelebbi járási hivatalhoz fordulhatnak

Bővebben...

Röviden a „Vállalkozások” együttműködési kötelezettségéről a békéltető eljárásban

Röviden a  „Vállalkozások” együttműködési kötelezettségéről a békéltető eljárásban

A Pest Megyei Békéltető Testülethez benyújtott fogyasztói panasz másolatának a Vállalkozás részére történt kézbesítésétől számított nyolc napon belül írásban nyilatkoznia kell a fogyasztó igényének jogosságáról és az ügy körülményeiről, valamint a békéltető eljáró tanács döntésének kötelezésként történő elfogadásáról.

Bővebben...

Szembe megy a fogyasztóvédelmi jogszabályokkal a Magyar Telekom?

Szembe megy a fogyasztóvédelmi jogszabályokkal a Magyar Telekom?A Pest Megyei Békéltető Testülethez* (PMBT) több olyan fogyasztói jelzés is érkezett, hogy a Magyar Telekom egyes előfizetői csomagjait megemelte, és ügyfeleit úgy tájékoztatta, hogy a korábbi árat csak ún. E-Pack (elektronikus) fizetési módot választó ügyfelei számára biztosítja. Aki továbbra is csekken kívánja havi számláját rendezni, annak adott esetben havonta több száz forinttal kell többet fizetnie.

Bővebben...

Egyre aggasztóbb következményei lehetnek az egészségtelen életmódnak

Egyre aggasztóbb következményei lehetnek az egészségtelen életmódnakAz ENSZ Egészségügyi Világszervezete, a WHO ijesztő prognózist tett közzé a rákos megbetegedések terjedéséről, elsősorban az egészségtelen életmódot okolva a negatív tendenciáért: arra számítanak, hogy a következő húsz évben 75 százalékkal emelkedik a rákos megbetegedések száma.

Bővebben...

Hitelt remélnek az átvert fogyasztók

Hitelt remélnek...A kispénzű, kiszolgáltatott embereket célozzák meg a fogyasztói csoportok, amelyek hirdetéseikben gyors pénzhez jutást ígérnek fedezettel nem rendelkező, akár BAR-listás fogyasztóknak is. A Pest Megyei Békéltető Testülethez (PMBT) továbbra is érkeznek panaszok a témában – annak ellenére, hogy a fogyasztóvédelmi törvény szabályai szerint 2014. január 1-ig új csoportok szervezése tilos (a meglévők azonban működhetnek, és folytathatják szervező tevékenységüket).

Bővebben...

Copyright